panelarrow

Tájak, nevezetességek

a világ minden részéről

Ismét felkapottá vált a búbos kemence építés

Búbos kemence építés

Egyre több olyan épített remekmű tér vissza a hétköznapokba, amit a néhány száz évvel ezelőtti otthonokban még teljesen természetes volt. Ha elmegyünk egy tájházba, akkor szinte biztosan a lakás középpontjában megtalálható a központi tűztér, ami nemcsak meleget adott, hanem a sütés-főzés fontos részét is képezte. Ma ismét gyakori igény mutatkozik a búbos kemence építés iránt, ami rendkívüli egyediséget visz az otthonokba. Ez a kimondottan a parasztsághoz és mezővárosi polgársághoz kötött építmény hasznos és jelképes egyaránt. Ehhez kapcsolódik az otthon melege-érzete és a kellemes társaság. A búbos kemence építés bár az 1800-as években teljesen természetes volt, mára a tudás kicsit megkopott, így nem árt szakemberre bízni a feladatot.

Na de lássuk, mit nyerünk általa! Elsősorban egyenletes és sokáig tartó meleget, így olyan sütemények és sültek készülhetnek benne, amelyekről eddig csak álmodni mertünk. A búbos kemence építés visszahozza a régi romantikus hangulatot, ebbe a modern és rohanó világába. Mi van olyan esetben, ha szeretjük a sajátos ízeket, de a hely nem adott egy méretesebb tűztér megalkotásához?

Ilyenkor merül fel a kis kemence alkalmazásának előnye. A mobil szerkezetek, a méretükből adódóan, minimális helyigénnyel rendelkeznek, de kialakításukat tekintve éppen azt nyújtják, amit elvárunk tőlük. Alkalmi eseményekre, vendéglők teraszán mindenképpen hasznos és jól mutat egy kis kemence. Kevés tüzelővel felfűthető. Tészták, húsok egyaránt készíthetőek benne. A súlya azonban még így is jelentős a kis kemence tűztereknek, így csakis megfelelő gépekkel odaható meg a szállítás. Ne is próbáljuk meg kézi erővel áthelyezni.

Az online is megvásárolható termékek sok kellemes pillanatot varázsolnak majd az életünkbe. A családi és baráti társaságában egyaránt használható. Válaszuk ki azt a típust, amelyik leginkább megtetszik számunkra és vásároljuk meg minél hamarabb, hogy mire beköszönt a jó idő, a kis kemence már készen álljon a beizzításra. Tavasztól őszig, de akár még a téli időszakban is élvezhetjük a melegét és a benne készült ételek utánozhatatlan ízét.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás